Chytré hodinky Xiaomi: Vývoj a historie modelů

Chytré hodinky Xiaomi: Vývoj a historie modelů

Chytré hodinky se staly nedílnou součástí moderního života. Xiaomi, jedna z největších technologických firem v Číně, vstoupila na trh s chytrými hodinkami v roce 2014 a od té doby se stala jedním z předních výrobců těchto zařízení. Jejich vývoj a historie modelů je zajímavá a stojí za to se jí podívat blíže.

První model chytrých hodinek od Xiaomi, Mi Band, byl uveden na trh v roce 2014. Tento model se stal velmi populárním díky svému nízkému cenovému rozpětí a základním funkcím jako je sledování kroků, spánku a srdečního tepu. V následujících letech Xiaomi vydala několik dalších modelů Mi Band, které přidaly další funkce jako například GPS sledování, voděodolnost nebo možnost měřit kyslíkový nasycení krve.

V roce 2016 Xiaomi představila své první chytré hodinky s názvem Mi Watch. Tyto hodinky nabízely mnohem sofistikovanější design a funkce než předchozí modely Mi Band. Mi Watch měl barevný dotykový displej, GPS, možnost přehrávání hudby a také sledování fyzické aktivity.

V roce 2020 Xiaomi představila své nejnovější chytré hodinky nazvané Mi Watch Revolve a Mi Watch Lite. Tyto modely nabízejí ještě větší rozsah funkcí a možností. Mi Watch Revolve má elegantní design s kulatým displejem a nabízí funkce jako monitorování spánku, sledování srdečního tepu, měření kvality dechu a dokonce i sledování stresu. Mi Watch Lite je cenově dostupnější variantou, která však stále nabízí základní funkce jako sledování aktivity a spánku.

Celkově lze říci, že Xiaomi se povedlo významně posunout vývoj chytrých hodinek od svého prvního modelu Mi Band. Jejich hodinky se staly populárními díky svému rozsáhlému rozsahu funkcí, modernímu designu a přístupné ceně. S příchodem nových modelů se můžeme těšit na další inovace a vylepšení, které Xiaomi přinese na trh chytrých hodinek v budoucnosti.